ponedjeljak, 11. veljače 2013.

Prazni špageti




Ovo je moja varijacija poznatog talijanskog recepta Spaghettini aglio, olio e peperoncino. Priprema je jako jednostavna i sve što vam treba od sastojaka su neki tanki, fini špageti, maslinovo ulje, češnjak i papričica...ja dodam još  pancete i peršina ali naravno, svakom po volji... A okus? Okus je fantastičan, nisam vjerovala da od ovako malo sastojaka koje ionako imam uvijek u kuhinji može nastati nešto ovako ukusno... Moj sin ih zove Prazni špageti :)




Prazni špageti





Sastojci za 3 osobe:
paket špageta (no. 3)
3 češnja češnjaka
2-3 papričice
maslinovo ulje
malo pancete
malo sjeckanog peršina

Priprema:
Špagete skuhati u dosta posoljene vode. Na suhoj tavi popržiti nasjeckanu pancetu, dodati malo malinovog ulja pa ubaciti papričice ( bez sjemenki jer su inače prejake). Malo promješati i pustiti da se okusi spoje.
Dodati sitno sjeckani češnjak i pusitit da zamiriše.
Umiješati skuhane i procijeđene špagete i dodati po želji još malo sjeckanog peršina i parmezana i slasni ručak je gotov!
                            
                                                                                                       Cijena ovog jela: cca. 15 kn

nedjelja, 10. veljače 2013.

Pirjane bukovače

Pirjane bukovače

Recept za slastan i zdrav obrok za 10-20-ak kuna možete pronaći na http://www.zdravakrava.hr/clanak/2476/pirjane-bukovace-s-tjesteninom .Autorica Marinela Prodan ih perporuča sa tjesteninom a ja sam ih spremila sa rižom i kombinacija je odlična. Jedino što sam mjenjala je dodatak malo bijelog vina pri dinstanju :)