nedjelja, 3. srpnja 2016.

Razlijevak sa tikvicama

Razlijevak me uvijek iznova oduševi😎  svojom jednostavnošću pripreme a bogatstvom okusa koje nudi! Osnova je jednostavna a na tebi je da se poigraš okusima koje mu želiš dati ili jednostavno možeš ispeći osnovno tijesto pa naknadno premazivati slatkim ili s!anim namazima😀  Moja današnja verzija je sa komadićima tikvice 😃🍴  a ti si daj mašti na volju... možeš kombinirati šunku,sir,gljive,povrće itd. Itd....




Sastojci:

 1 veća tikvica

2 jaja

1/2 lit jogurta

6 žlica brašna ( najbolje 3 kukuruznog + 3 običnog ali može i samo obično)

1 žlicica praska za pecivo
Priprema:
 1. Tikvicu nasjeckaj na sitno i posoli pa ostavi u zdjeli sastrane neka odstoji dok ti umutiš tijesto.
 2. Umuti jaja, dodaj jogurt pa brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Sve zajedno dobro izmiješaj.

3. Pećnicu zagrij na 200°C zajedno sa tepsijom u kojem ćeš peći Razlijevak.

4. Kad je pećnica zagrijana, ocijedi tikvice ( do sada su pustile vodu) i dodaj ih u tijesto.

5. Iz zagrijane pecnice izvadi zagrijani tepsiju i premazi je uljem. Pazi da se ne opečeš- preporučam ulje uliti u šalicu pa kistom premazivati tepsiju💪

6. Tijesto ulij u tepsiju i stavi peći oko pola sata.

7. Dobar tek!






 🍴 Danas sam Razlijevak jela hladan sa premazom od vrhnja😋 odlično za ljetne vrućine kao doručak /ručak/vecera😎