Biskvit sa jabukama |
Sastojci:
malo maslaca
1 kg jabuka
malo cimeta, anisa i klinčića- po želji
4 jaja
10 žlica šećera
1 vanili šećer
1 prašak za pecivo
1,5 dl mlijeka
1,5 dl ulja
Priprema:
Pećnicu upaliti da se grije na 200*C. Oguljene i sitno nasjeckane jabuke izdinstati na rastopljenom maslacu. Po želji dodati začina i žlicu šećera. Ja sam stavila 1 žlicu cimeta, 2 klinčića (koja sam kasnije izvadila) i par zrnaca anisa.
Jaja razdvojiti pa posebno od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Žutanjke zajedno sa šećerom i vanili šećerom dobro izmutitit, dodati brašno poniješano sa praškom za pecivo pa opet dobro izmutiti. Dodati ulje i mlijeko pa kad se sve skupa sjedini lagano umiješati- ručno- snijeg od bjelanjaka. U tepsiju sa pek papirom uliti pola smjese za biskvit pa je staviti peći u zagrijanu pećnicu da se malo zapeče. Kada se uhvati korica (cca 10 minuta), tepsiju izvaditi i na nju rasporediti dinstane jebuke. Na fil od jabuka naliti preostali dio smjese za biskvit i staviti peći još 20- ak minuta. Kad je pečeno po želji posuti šećerom u prahu. Koristila sam tepsiju 30x20 cm.
Nema komentara:
Objavi komentar