srijeda, 27. siječnja 2016.

Varivo sa batatom, porilukom i krumpirom


Dobila sam nekoliko krasnih domaćih batata i ideje su krenule :)








1 veći poriluk
1 srednji batat
5-6 srednjih krumpira
1 češanj češnjaka
sol, papar, lovorov list
komadić dimljenog mesa ili bez njega za vege verziju ;)


1. Dimljeno meso oprati pa prokuhati u vodi zasebno.
2. Poriluk očistiti i isjekati na trakice, batat i krumpir očistiti i isjeckati na kockice.
3. Na ulju prodinstati poriluk pa dodati kockice batata i krumpira. zaliti vodom da sve prekrije. Dodati prokuhano dimljeno meso i protisnuti češnjak i sve kuhati na srednjoj vatri.
4. Začiniti po želji.
5. Kada je sve skuhano, meso izvaditi i štapnim mikserom malo usitniti da dobije na gustoći i teksturi.
6. Vratiti meso i papati :)




Nema komentara: