četvrtak, 5. siječnja 2012.

PILETINA SA LIMUNOM


                ...mmm, osvaja na prvu: mirisom, mekoćom i svježinom...




Sastojci:
1 pile
2 grančice ružmarina
4 češnja češnjaka
2 dl limunovog soka
2 dl bijelog vina
1 žličicu smeđeg šećera
6 žlica maslinovog ulja
sol, papar, korica limuna

    Priprema:

    1. Bilo bi dobro prvo limun (osim ako imate domaći, neprskani) dobro oprati u vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone.
    2. Češnjak i iglice sa jedne grančice ružmarina sitno isjeckajte pa ih pomiješajte sa svježe iscijeđenim limunovim sokom, šećerom i maslinovim uljem.Posolite i popaprite. Ubacite još i trakicu limunove kore i grančicu ružmarina.
    3. Pile narežite na manje komade i prelijte marinadom. Neka se marinira par sati u frižideru. Ako marinada ne pokriva sve meso par puta ga okrenite. I da, ne zaboravite pokriti- ne želite da vam sve u frižideru miriše na češnjak :)
    4. Meso izvadite iz marinade, obrišite papirnatim ručnicima i ispržite na teflonskoj tavi bez masnoće dok ne porumeni sa svih strana.
    5. Kada meso dobije lipu boju zalijte ga marinadom, poklopite i pustite nek se krčka na tihoj vatri 40-ak minuta. Za to vrijeme marinada će se čarolijom pretvoriti u fini, fini umak ;)
    6. Dodajte prilog i poslužite :)


                                                                       Cijena ovog ručka: 40kn

    Nema komentara: