subota, 9. travnja 2016.

Kolač sa višnjama

Ovaj sasvim običan kolač jedan je od najčešćih koje spremam. Zato jer je brz a stvarno je ukusan, lagan i osvježavajuć! 🍒 Najčešće ga radim sa zamrznutim višnjama jer u dvorištu imam višnju Marašku od koje spreman i sokove i pekmeze ☺ a naravno par vrećica zamrznutih marški🍒🍒 spremim u škrinju pa zimi imam svoje višnje i jako rijetko moram posezati za kupovnim🍒🍒

 Sastojci:
 3 jaja

10 žilica brašna

Vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

1 limun

1  dl ulja
 Višnje- jedan kompot ocijeđenih ili odmrznute i ocijeđene







Priprema:

 1. Pećnicu upali nek se grije na 180*C.
     Podijeli bjelanjke od žumanjka. Prvo umuti bjelanjke ( da ne moraš dva puta prati metlice od miksera  ☺) pa tek onda ( posebnpo, u drugoj zdjeli 😋) umuti žumanjce sa šećerom i vanili šećerom.
 2.  Kad je smjesa žumanjka i šećera posvijetlila i postala kremasta i kompaktna dodaj u nju ulje, sok limuna i koricu ( ako imaš neprskanu - ako nemaš kolač će bit jako ukusan i bez nje).


3. Brašno pomiješaj sa praškom za pecivo pa ga dodavaj  u smjesu žutanjaka naizmjenice sa istučenim bjelanjcima.  Sve dobro izmiksaj.

4. Kalup srednje veličine prekrij pek papirom i u njega izlij smjesu. Onda dodaj ocijeđene višnje pa malo promiješati žlicom po kalupu da se rasporede a ne da sve ostanu na jednom mjestu 😋.

5. Peći oko 15 minuta (kad ti se čini gotov ubodeš ga čačkalicom- ako ona ostane čista kolač je pečen- u suprotnom će ostati tijesta na njoj pa ga peci još malo 😉 ). I to je to 😀 !


P.s. neki vole posipati kolač sa šećerom- pa eto ti ideje ako voliš samo daj- može i kristalni i onaj u prahu 🍴




















Nema komentara: