petak, 27. svibnja 2016.

Mladi krumpiri iz tave

Volim ovo doba godine kada je sve više svježih i mladih namirnica dostupno za papa nm je 😋 Svakako jedna od najdražih je mladi krumpir. Pripremam ga na milijun načina i jedina mi je misao vodilja da ga ne ubijem tj. da se osjeti ta njegova nježnost i ukusnost u jelu koje će se naći na mom tanjuru 😀  Jedan od super ukusnih načina za spremiti mladi krumpir djelim ispod










































Sastojci:

mladi krumpiri- meni su najbolji oni sitniji ali jedino je važno da su otprilike podjednake veličine

Oko 7 dl temeljca ( ako nemate gotove juhe samo u vrućoj vodi razmutite jednu kocku za juhu)

Začini po želji( sol,papar,ruzmarin,bosiljak,mazuran,persin .....)





Maslac

 Priprema:
 1. Krumpire operi i položi u veću težinu tavu jedan do drugoga ( znači svi krumpir moraju dodirivati dno tave )
2. Zalij temeljcom toliko da su otprilike 3/4 krumpira prekrivene pa dodaj dva komadića maslaca ( cca dvije čajne žličice) i začine.
3. Kuhaj na laganoj vatri dok skoro sva tekućina ne ispari. Skloni sa vatre.
4.Svaki krumpir pritisni sa dnom čaše da se malo raspukne pa vrati na vatru dok ne budu skroz kuhani i dok sva tekućina ne ispari.Možeš ih pustiti da se malo i zapeku jer ćeš tako dobiti jošf finiju aromu 😋 Samo pazi da ne izgore .
 5. Posluži i uživaj! 🍴





Nema komentara: